Visste du at chili er loaded med antioksidanter?

Det finnes mange grunner til å bruke chili i maten, og kikker man på næringsinnholdet skjønner man hvorfor. Chili er svært rik på antioksidanter – og det i seg selv er grunn til å fråtse i den sterke frukten. Men ikke nok med det, forskning har også vist at chili kan redusere faren for blodpropp, fordi den stimulerer blodsirkulasjonen.

Chili har et naturlig høyt innhold av vitamin-C, som bidrar til å redusere trøtthet og utmattelse. Den bidrar også til kollagendannelse, som har betydning for blodkarenes-, tannkjøttets-, hudens- og tennenes funksjon.

Chili er også en god kilde til kalium, som bidrar til å opprettholde normalt blodtrykk og normal muskelfunksjon. Mange chilityper er også fulle av betakaroten og vitamin A, som bidrar til å opprettholde normalt syn, normalt hår og normale slimhinner.

Sist men ikke minst er chili er perfekt måte å spicy opp et hvert måltid, og gjør kanskje også at du bruker litt mindre salt! Vi elsker chili, og du finner blandt annet chili i vår Lovabowl og Responsibowl!

Så chill(i) out! For husk du – blir hva du smizer 🔥🌶😎