5 ting du ikke visste om sitron

Sitronen er en sitrusfrukt som finnes i de fleste hjem, og regnet som en av de sunneste matvarene i verden, men visste du disse tingene om den gule sitrusfrukten?

1. Sitroner er vanndrivende

På grunn av sitt høye innhold av antioksidanter, vitaminer og mineraler, er sitroner en vanndrivende matvare som fremmer elimineringen av væsker og giftige stoffer i kroppen. Takket være denne fordelen, er de sterkt anbefalt for å rense kroppen og forebygge mange sykdommer.

2. Sitroner hindrer misfarging

Når du kutter opp frukt og grønnsaker, kan du bruke noen dråper sitronsaft til å hindre misfarging av disse. Det er spesielt effektivt mot for eksempel avocado eller eple, som lett blir brunt etter det er kuttet opp.

3. Velsignet frukt

Sitron er frukten som buddhistene kaller en av de tre velsignede fruktene – sammen med fersken og granateple.

4. Sitroner renser blodet

Sitronenes antioksidanter bidrar til å rense blodårene og blodet. Dette gjør det lettere for kroppen å filtrere ut avfallsstoffer og giftige stoffer fra blodet og forebygge hjerte- og karykdommer.

5. Sitron kan brukes til å vaske hus og klær

Det er sitronens høye innhold av syre som gjør denne frukten så godt egnet som ikke bare rengjøringsmiddel til de fleste situasjoner i hjemmet, men som også gjør at den har en svært effektiv antibakteriell effekt.

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email