Dette skjer med kroppen din når du spiser søtpotet!

Søtpoteten har blitt skikkelig poppis de siste årene, og det er det flere grunner til! Søtpoteten har blant annet mye mer betakaroten og fiber enn andre poteter, noe kroppen din garantert setter pris på!

Her er 8 gode grunner til hvorfor du bør spise søtpotet:

1. Rik på betakaroten

Søtpotet inneholder mye betakaroten som omgjøres til vitamin A i kroppen. Betakaroten er en viktig antioksidant som beskytter mot en rekke sykdommer.

Søtpoteten inneholder omtrent en tredjedel så mye betakroten som gulrot, mens betakaroten er nesten ikke-eksisterende i vanlige poteter.

2. Regulerer blodsukkeret

Søtpoteter en en utmerket kilde til langsomme karbohydrater og et et godt alternativ til deg som har problemer med blodsukkeret.

Fiberne i poteten hjelper dessuten til med å regulere blodsukkernivåene og å forebygge insulinresistens.

3. Ti ganger så mye kalsium

Søtpotet inneholder ti ganger så mye kalsium som vanlige poteter. Kalsium trenger du for at skjelettet skal kunne vokse normalt.

100 gram søtpoteter tilsvarer 5 prosent av dagsbehovet ditt, så de viktigeste kildene til kalsium er melkeprodukter, bladgrønnsaker og nøtter.

4. Roer ned huden

Buljongvann fra kokt søtpotet kan roe ned hudirritasjoner og brukes som ansiktsvann for å rengjøre porer.

5. Bra for øynene

Søtpoteter er som sagt en god kilde til vitamin A. Har du mangel på vitamin A, kan det ramme synet ditt. Hornhinnen kan bli tørr, noe som leder til et dårligere syn.

Har du lite av vitaminet kan det også forhindre enkelte pigment fra å produseres.

6. Magen har godt av søtpotet

Det høye fiberinnholdet i søtpoteten sikrer en sunn fordøyelse. Det kan også lindre forstoppelse.

7. Minsker risikoen for hjertesykdom og fedme

Forskning tyder på at økt forbruk av vegetabilsk mat som søtpoteter minsker risikoen for fedme, diabetes, hjertesykdommer og den totale dødeligheten.

8. Supert i graviditeten

Er du gravid? Da er søtpoteter ekstra bra for deg. De inneholder nemlig rikelig med folat (folsyre) som er viktig for fosterutviklingen.

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email